torstai 5. elokuuta 2010

Pieni retki lahden toiselle puolen

Tallinna on sympaattinen kaupunki. Idyllinen keskiaikainen helmi Itämeren rannalla. Pieni rähjäisyys luo sopivasti romanttista tunnelmaa. Mutta harmiksi sen nimessä kuuluu suomalaisittain usein vain halvan viinan, tupakan ja muun tax free-sälän sointi. Miten inhoankaan sitä halpaa-viinaa-laatikoittain-Tallinnan-reissulta -kulttuuria. Itävallassa sai hyvän viinin jopa 2-3 eurolla ruokakaupasta. Suomessa sellainen ei ikinä toimisi.

Oli miten oli, hauska reissu oli silti ja vasta toinen kertani siellä. Tahtoisin käydä myös Tartossa ja Pärnussa. Riikaakin olen kuullut kehuttavan. Ehkä pieni Baltian reissu pitää lisätä toivematkalistaani. Sen kärjessä löytyy roadtrippi Norjan rannikkoa pitkin ja haave Israelin matkasta päämääränä Jerusalem.

On niin paljon sellaista mitä tahtoisi kokea ja nähdä. Mutta ei pidä yrittää ahnehtia liikaa. Kotonakin on hyvä. Täytyyhän olla ylipäätään joku paikka, josta voi vieraille maille lähteä. Minä sain seikkailla vuoden Keski-Euroopassa ja nyt on minun vuoroni kuulla ja lukea niistä, jotka puolestaan seikkailevat maailmalla. Ja haaveilla tulevista retkistä.

2 kommenttia:

  1. Hei ihanaa uusi blogi! Oikein raikas ja veikeä. Tosi viehkeä toi sun esittelyteksti ^^
    Itsekin ajattelin tänä aamuna töissä, että voisin ehkä kirjoitella vielä vähän jotakin. Istuin duunipaikan pihalla sateensuojan alla, join kylmää kahvia ja odottellin, että alkaisi lounastauko. Jos istuisin siellä osan runsaista tauoistani lehtiön kanssa voisin ehkä saada jotain mietteitä kasaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Pakkohan mun oli uusi aloittaa. Kaipa jäin tähän tavallaan koukkuun. Toivottavasti innostut kirjoittelemaan vielä! Tykkäsin aina kovasti lukea sun Torino-tarinoita. Eiköhän sitä juttua täältä kotimaastakin löydy (:

    Sanotaan, että kylmä kahvi kaunistaa - ehkä se myös inspiroi?

    VastaaPoista